Certificare Masaj pe Scaun

Home / Lifestyle / Certificare Masaj pe Scaun
Certificare Masaj pe Scaun

Certificare Masaj pe Scaun

O noua pasiune – masajul pe scaun

Dintotdeauna am fost atras de terapiile manuale cum este masajul pe scaun, de exemplu. La inceput am crezut ca o sa fie doar o schimbare de cariera. Dar m-am inselat; este mai mult decat o schimbare de cariera, este o schimbare de viata pe care o imbratisez cu drag in fiecare zi. Aceasta schimbare m-a dus in diferite locuri unde am intalnit niste oameni extraordinari. Fiecare persoana, fiecare experienta imi schimba viata si o ajuta sa se transforme in ceva mai bun. Zambetele si recunostinta pe care le primesc atunci cand un client simte beneficiile muncii mele este ceva de nepretuit.

DOM’aseur by Catalin Vasile si certificarea pentru tehnica  Masaj pe scaun

O noua parte a calatoriei mele a inceput dupa obtinerea certificarii mele de Masaj pe Scaun. O tehnica care m-a atras si datorita formatorului Camelia Mihalache, o bacaoanca pasionata de terapiile manuale, ea fiind si fondatoarea centrului Bio Focus din Bucuresti.

 

Mi-a placut ca nu necesita existenta unui spatiu special amenajat masajului pe scaun, ci poate fi executat oriunde chiar si direct la serviciul clientului. Terapeutul poate folosi un scaun obisnuit sau poate veni cu un scaun special. Durata standard de masaj a unei sedinte este de 15-20 min. Exact durata unei pauze obisnuite de lucru.

masajul pe scaun

In timpul masajului, clientul sta pe scaun si ramane complet imbracat. Nu se folosesc creme sau uleiuri, masajul facandu-se cu mainile uscate. La masajul pe scaun se foloseste o tehnica folosind elemente, tehnici si metode din Yumeiho, Shiatsu si alte elemente de stretching. Profunzimea cu care se face masajul este bazata pe nevoile individuale ale clientului. Variind de la o apasare ferma, pana la o atingere usoara pentru cei mai sensibili in functie de nevoile curente. La masajul pe scaun se folosesc preponderent tehnici de masaj care se concentrează asupra părţii superioare a corpului: gât, umeri, spate, braţe, palme şi la cerere şi zona capilară şi facială.

masajul pe scaun

Cui, când şi cum se adresează masajul pe scaun?

Masajul pe scaun se adresează în special persoanelor care petrec foarte mult timp pe scaun la birou sau au o activitate statică.

Masajul pe scaun poate fi oferit de angajator personalului ocazional (când un angajat este obosit, extenuat sau ca bonus) sau regulat (săptămânal, bilunar, lunar) în mod constant.

De asemenea, masajul pe scaun poate fi oferit cu ocazia unor evenimente speciale, ca de ex. lansări de produse, întruniri de afaceri, congrese, expoziţii, team building-uri, evenimente sociale (8 Martie, zile de naştere, etc). Pentru partenerii de afaceri, poate fi oferit sub formă de cadou.

Care sunt avantajele pentru ANGAJATOR ?

Companiile în ziua de astăzi ştiu că dacă au angajaţi mai relaxaţi şi mai  sănătoşi înseamnă creşterea eficienţei angajatului. Masajul pe scaun poate fi oferit oricărui angajat, iar rezultatele sunt imediate – angajaţii beneficiază de reducerea stresului şi relaxare, având o satisfacţie mai mare în ceea ce priveşte munca lor, simţindu-se mai apreciaţi. Un număr din ce în ce mai mare de companii furnizează astăzi masajul pe scaun ca parte din pachetul lor salarial.

Printre beneficiile esenţiale ale masajului pe scaun sunt cuprinse:

 • Cresc performanţa şi productivitatea angajatului
 • Reduc efectele adverse asociate cu sarcini de muncă repetitive şi desfăşurate în poziţii şezânde prelungite
 • Arată anagajatului că angajatorului îi pasă
 • Îmbunătăţesc percepţia angajatului asupra locului de muncă
 • Nu necesită investiţii şi nici costuri cu angajaţi suplimentari
 • Reduce absenteismul angajaţilor din motive de sănătate.
Care sunt avantajele pentru ANGAJAT ?
 • Reduce durerile, eliberează tensiunea şi relaxează muşchii obosiţi
 • Energizează şi motivează angajaţii
 • Îmbunătăţirea respiraţiei şi circulaţiei
 • Creşterea concentrării şi a atenţiei, diminuând oboseala
 • Reduce nivelul anxietăţii, redând tonusul psihic
 • Îmbunătăţirea stării generale de bine
 • Va produce căldură, învigorare şi plăcere
 • Îi face senini şi vioi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Ma bucur ca am avut ocazia de a invata aceasta tehnica si de a avea un impact pozitiv in viata clientilor mei. Imi place sa am un set de abilitati care sa fie mobile si usor de adaptat in functie de nevoile individuale. Imi place, de asemenea, sa continui sa studiez si sa descopar noi metode care tin din domeniul terapiilor manuale pentru ca inteleg cat e de important sa ajuti clientul sa se relaxeze cu adevarat.

Leave a Reply

Prin folosirea acestui site esti de acord cu Politica noastra de confidentialitate and a Termenelor și Condițiilor.

error: Continutul acestui site este protejat prin leagea drepturilor de autor.