Al doilea an la Maraton Legendele Nemirei: masaj sportiv

Al doilea an la Maraton Legendele Nemirei: masaj sportiv

Sezonul de alergare este în plină desfășurare. Persoanele care participă la maratoane împing obiectivele personale şi muşchii la limită. De aceea, o sesiune de masaj sportiv la evenimentele de profil devine o parte integrantă a capacității unui alergător de a rămâne în formă.

Dom’aseur by Cătălin Vasile înțelege pasiunea şi determinarea pe care alergătorii le au în fiecare cursă. Indiferent dacă este fiorul de a depăși propriul record sau satisfacția de a alerga pentru o cauză într-o comunitate locală, sentimentul de realizare este motivația acestor sportivi. Cu toate acestea, efortul pe care corpul îl suportă este un rezultat neplăcut, deși așteptat, care poate fi diminuat prin masaj sportiv.

Cu mare bucurie, sâmbătă, 6 iulie 2019, am avut din nou onoarea să mă alătur participanţilor la Maraton Legendele Nemirei, un eveniment cu o stare de spirit foarte faină. Acolo am regăsit cunoscuţi, prieteni, oameni frumoşi, plini de entuziasm şi emoţie.

Nici de data aceasta nu am fost singur, ci am avut-o alături pe soţia mea, care mi-a fost şi „asistentă”. Vreau să îi mulţumesc și pe această cale că mă susține, crede în mine şi e suportul  meu moral. Când cred eu că nu mai pot, datorită ei mai pot…încă puţin 🙂

Când am ajuns la competiţie, m-am bucurat să fiu întâmpinat cu un salut prietenesc: „Bine ai venit, DOM’aseur!” 🙂 . M-am simţit ca făcând parte din frumoasa familie a Maratonului Legendele Nemirei. Sentimentul de mulțumire a continuat când am văzut că de data aceasta am fost mai mulţi care să venim în sprijinul sportivilor: un grup de maseuri voluntari pentru a ajuta la recuperarea sportivilor de la maraton.

Organizatorii mi-au oferit și anul acesta posibilitatea de a-mi amplasa colțul de refacere prin masaj sportiv la linia de finish, acolo unde alergătorii, abia ajunşi la capătul cursei, se bucură să mă găsească, pregătit pentru ei – pentru a le ușura muşchii obosiți şi contractaţi.

Masajul sportiv îi ajută pe alergători în mai multe moduri:

– dilatează vasele de sânge care îmbunătățesc circulația şi scad tensiunea arterială;

– ajută fluxul sanguin venos;

– îmbunătățește funcția pulmonară prin relaxarea mușchilor respiratori strânși;

– restaurează postura şi mersul;

– îmbunătățește vindecarea țesutului conjuctiv.

În plus, un masaj sportiv poate reduce durerea musculară cu debut întârziat. Masajul reduce, de asemenea, inflamaţia mușchilor, ceea ce permite alergătorilor să renunțe la tratamentele cu gheață sau zile de repaus.

masaj sportiv

În timp ce beneficiile unui masaj sportiv sunt numeroase, este important să rețineți că acestea sunt cumulative. Pentru cele mai bune rezultate, alergătorii ar trebui să se implice într-un program regulat de masaj sportiv. Alergarea competitivă poate fi o plăcere pentru corp împreună cu beneficiile pe care masajul le poate oferi.

Vă mulţumesc pentru emoțiile trăite la această competiţie sportivă şi vă asigur de maxima mea implicare şi la evenimentele viitoare!

Mulţumesc organizatorilor pentru cel mai frumos cadou pe care un profesionist îl poate primi: apreciere faţă de munca lui.

masaj sportiv

Hai cu voie buna 🙂

Leave a Reply

Prin folosirea acestui site esti de acord cu Politica noastra de confidentialitate and a Termenelor și Condițiilor.

error: Continutul acestui site este protejat prin leagea drepturilor de autor.